Alt-Text

APK Keuring Hoogeveen

De Algemene Periodieke Keuring (APK) is een in Europa wettelijk verplichte keuring ter bevordering van de verkeersveiligheid en ter bescherming van het milieu. Volgens deze regelgeving moet u uw personenauto of bedrijfsauto van drie jaar of ouder jaarlijks laten keuren. Autobedrijf André Snippe in Hoogeveen is specialist op het gebied van APK-keuringen.

 

Wat wordt er gekeurd bij de APK?
De keurmeester van Autobedrijf André Snippe die de APK uitvoert, let op de verkeersveiligheid, het milieu en de juiste registratie.

 

Verkeersveiligheid:

Remmen

Wielophanging

Schokdempers

Banden

Stuurinrichting

Verlichting

Carrosserie

 

Milieu:

Uitlaatgassen

 

Registratie:

Het voertuigbewijs, voertuigidentificatienummer en de gebruikte brandstof. Het voertuig moet voorzien zijn van de juiste kentekenplaten en het identificatienummer moet overeenkomen met het nummer in het raadpleegscherm van de RDW.

 

Roetmeting

Sinds 1 januari 1997 ondergaan auto’s met een dieselmotor én met een bouwjaar van 1980 of later bij de APK een roetmeting. De APK-keurmeester volgt hierbij een voor heel Europa vastgestelde meting. 

Om motorschade te voorkomen is het van groot belang dat u uw voertuig in een goede staat van onderhoud voor de keuring aanbiedt. De dieselmotoren van na 1972 zijn erop gebouwd om deze meting te kunnen ondergaan, mits de onderhoudsbeurten overeenkomstig de fabrieksvoorschriften zijn uitgevoerd.

 

Viergasmeting

Vanaf 1 januari 1998 moeten auto’s met een benzinemotor of LPG-motor met een ‘geregelde’ katalysator én met een bouwjaar van 1993 of later een zogenaamde viergasmeting ondergaan. Met behulp van een viergastester wordt gecontroleerd of de uitstoot van de uitlaatgassen de wettelijke percentages niet overschrijdt.

Autobedrijf André Snippe in Hoogeveen beschikt uiteraard over alle apparatuur die noodzakelijk is voor de APK-keuring.

 

Kentekencheck

http://www.kentekencheck.nu/

 

Copyright Autobedrijf Andre Snippe, Gerealiseerd door De Haan Media