Chiptuning

DVX Performance Hoogeveen

KIES UW MERK

 

 
 

DVX Performance is reeds jaren de referentie voor professionele chiptuning op maat. Gespecialiseerd in VAG ( Volkswagen, Audi, Seat, Skoda, Porsche,...) BMW en Mercedes.
Mocht u besluiten om uw benzine- of dieselmotor te voorzien van Chiptuning, Dan staat DVX Performance Hoogeeen graag voor u klaar. Met de modernste technieken, innovatieve ECU-programmering en betrouwbare software afstellingen kan DVX Performance Hoogeveen uw auto zo optimaal mogelijk afstellen.

DVX Performance is reeds een gevestigde waarde in het chiptuning milieu sinds 2005. Door de jaren heen is DVX Performance zich beginnen specialiseren in het ontwikkelen van software op maat voor de VAG merken ( Volkswagen, Audi, Seat, Skoda, Porsche, Lamborghini en Bentley) en BMW - Mini - Alpina. Niet enkel voor stage 1 chiptuning op maat kan u bij ons terecht. Wij zijn 1 van de weinigen die enorm veel speciale setups uitvoeren zoals Stage 2, Stage 3, Multi map, launch control, rally sound, pops & bangs, etc. Turbo ombouw, uitlaten, intakes enz behoren tot onze weekelijkse activiteiten.

Bent u op zoek naar “de referentie” in het chiptuningmilieu voor VAG en BMW & Mercedes?
Dat bent u aan het juiste adres! DVX PERFORMANCE

Neem ook zeker een kijkje op onze webshop waar u online alle nodige performance onderdelen kunt terugvinden.

 

 
Chiptuning Audi Chiptuning BMW Chiptuning Lamborghini Chiptuning Mercedes Chiptuning Porsche Chiptuning Seat Chiptuning Skoda Chiptuning Volkswagen 

 

Chiptuning of software tuning, wat is het verschil?

Chiptuning Chip
Vaak krijgen wij de vraag: ‘Wat is chiptuning precies?’ ‘Is er verschil tussen chiptuning en software tuning?’ Chiptuning voor auto’s betekent eenvoudig gezegd, het opnieuw afstellen van de software in uw auto. In de autowereld wordt chiptuning ook wel het optimaliseren van het motormanagement genoemd. Aangezien bij chiptuning de software van uw auto opnieuw wordt afgesteld, wordt chiptuning ook wel software tuning genoemd, de betekenis is dus hetzelfde.

Wat wordt er gewijzigd bij chiptuning Hoogeveen

Bij chiptuning worden verschillende motormanagement mappen en parameters gewijzigd. U moet hierbij denken aan, de brandstofinspuiting, brandstofhoeveelheid, ontstekingstijdstip, inspuitmoment, inspuitduur, luchttoevoer en de turbodruk. De motormanagement mappen worden directer en optimaler op elkaar afgesteld wat resulteert in vermogenstoename, koppeltoename en zelfs brandstofbesparing. Bij motoren die voorzien zijn van een turbo, kan het vermogen en koppel toenemen met gemiddeld 15% tot wel 35%, de toename varieert aangezien wij rekening houden met de veiligheidsmarge van de standaard onderdelen. Naast de toename van het vermogen en koppel, neemt de souplesse en comfort ook toe. Auto’s die voorzien zijn van een automatische transmissie zullen door het koppeltoename eerder en optimaler schakelen.

 

Engine_Software

 

Handgeschakeld of automaat

Bij REWI Automotive (voorheen ZIPtuning Hoogeveen) ( Nu onderdeel van Autobedrijf Andre Snippe) houden we rekening met wat voor transmissie uw auto is uitgevoerd. Auto’s die uitgevoerd zijn met een handgeschakelde versnellingsbak kunnen vaak meer koppel aan dan automaatbakken. In het software zien wij door middel van limiters wat het maximale koppel is dat uw transmissie aan kan. Zowel bij handgeschakeld als automaatbakken blijven wij ruim binnen de veiligheidsmarges wat betreft het koppel. Door de software optimalisatie neemt het koppel toe. Automaatbakken worden opnieuw in geleerd, de schakelmomenten worden opnieuw berekend. Na de optimalisatie schakelt de automaatbak nog fijner en optimaler dan voorheen. Tevens is het mogelijk om de schakelmomenten van een DSG-bak te wijzigen.

 

Chiptuning als investering

Door uitgebreide research en development en een optimale software afstelling kunt u chiptuning zien als een investering. Vandaag de dag wijzigen de brandstofprijzen continu. Door chiptuning kan het brandstofverbruik bij benzinemotoren reduceren met gemiddeld 2% bij dieselmotoren ligt de besparing aanzienlijk hoger tot wel 8%. Dit is een zeer mooi neveneffect van chiptuning.

 

De resultaten in één oogopslag:

  • Vermogenstoename van 15% tot wel 35%
  • Koppeltoename van 15% tot wel 35%
  • Brandstofbesparing benzinemotoren 2%
  • Brandstofbesparing dieselmotoren 8%

Mocht u besluiten om uw benzine- of dieselmotor te voorzien van chiptuning, staat REWI Automotive (voorheen ziptuning) graag voor u klaar. Met de modernste technieken, innovatieve ECU-programmering en betrouwbare software afstellingen kan REWI Automotive uw auto zo optimaal mogelijk afstellen.

 

Bij REWI Automotive werken wij met de originele software van uw auto. Als basis wordt een ‘Damos file’ gebruikt. Een ‘Damos file’ kunt u zien als een soort bouwtekening van de motor, hoe de motor vanuit het software wordt aangestuurd. De originele software van uw auto wordt uitgelezen en opgeslagen in onze database, bij verkoop of inruil kan uw auto altijd weer origineel geschreven worden. Vervolgens worden de originele motormanagement mappen gewijzigd en optimaal afgesteld. Daarna wordt de software geprogrammeerd in de computer van uw auto. Op deze manier kunt u veilig genieten van meer vermogen en koppel. Daarnaast rijdt u meer kilometers op een volle tank.

 

Bij REWI Automotive staat klanttevredenheid op nummer één. Daarom ontvangt u standaard 5 jaar software garantie en bewaren wij altijd de originele software van uw auto. De software wordt opgeslagen onder het kenteken en chassisnummer, zo weet u zeker dat wij uw auto na 8 jaar nog steeds origineel kunnen schrijven. Mocht u nog meer zekerheid wensen is het mogelijk om tegen een meerprijs volledige motorgarantie af te sluiten voor 12 maanden tot maximaal 60 maanden.

 

Waarom doet de autofabrikant dit zelf niet? Engine controle unit ECU

De autofabrikant ontwikkelt een motor die wereldwijd verkocht wordt. De Autofabrikant moet hierbij rekening houden met verschillende factoren, zoals uitlaatnormen, temperatuurverschillen, brandstof kwaliteit, belastingen en verzekeringsklassen. Een motor moet dus in verschillende landen aan verschillende eisen voldoen. Daarom zit er op elke motor een grote veiligheidsmarge en ruimte om de motormanagement mappen optimaler af te stellen.

 

Heeft chiptuning invloed op de levensduur van de motor?

Dit is afhankelijk van verschillende factoren. Allereerst de afstelling van de motormanagement mappen, worden de limieten opgezocht is het logisch dat de slijtage toe zal nemen. Bij REWI Automotive worden geen limieten overschreden en wordt rekening gehouden met de veiligheidsmarges. Heeft u een ‘normale’ rijstijl, dan hoeft u ook geen verhoogde slijtage te verwachten.

 

Kan ik mijn auto chiptunen in Hoogeveen?

Is uw auto van na bouwjaar 2002, dan is uw auto voorzien van een ECU (Electronic Control Unit), chiptuning is dan mogelijk.

 

 

 

 

 

(voorheen ZIPTUNING, ZIPtuning Hoogeveen, ZIPtuning noord, ZIPtuning Nederland, ZIP Hoogeveen, ZIP Noord)