Airco Reparatie


Oei geen Airconditioning? Airco is één van de meest gewaardeerde onderdelen van een auto. op hete zomerdagen houdt airco de temperatuur in uw auto aangenaam en in de winter zorgt de airco ervoor dat de ruiten van uw auto snel ontwasemd zijn. Je wilt natuurlijk een optimaal klimaat in jouw auto ongeacht welk seizoen het is. Doordat bij gemiddeld gebruik een airco per jaar circa 10% koudemiddel verliest, kan het zijn dat het systeem niet voldoende gesmeerd wordt. Om te voorkomen dat uw airco defect raakt, is het belangrijk dat u de airco in uw auto goed laat onderhouden. Autobedrijf André Snippe staat al ruim 10 jaar bekend De Aircospecialist in de wijde regio Hoogeveen.

Ook voor aircoservice helpt Autobedrijf André Snippe u graag!


 

Het is belangrijk uw airco tijdig te laten controleren. Daarom adviseren wij een periodiek onderhoud. Hierbij controleren wij de algemene werking en bediening, koelkracht, aandrijfriem, leidingen en de condensor zelf. Wij hebben een airco specialist in dienst die deze controles uitvoert.

Het is erg belangrijk om 1 keer in de 2 jaar de airco te hervullen. Bij een airco-installatie die te laat wordt onderhouden, betekent vaak dat er dure onderdelen in het systeem sneuvelen. Wij kunnen met een eenvoudige druktest uw systeem controleren en u adviseren om kosten te voorkomen.

Vaak krijgen wij de auto aangeboden als het al te laat is; met als gevolg een defecte airco. Laat daarom elke 2 jaar het systeem opnieuw afvullen en vacuümeren..

Defecte airco in uw auto

Wanneer u de airco in uw auto weinig gebruikt, loopt u het risico dat de afdichtingen gaan uitdrogen en vervolgens gaan lekken. Hierdoor raakt het koudemiddel onder zijn niveau. Zowel het koudemiddel als de in het systeem aanwezige olie trekt vocht aan. Op die manier ontstaan verzuring en lekkage. Bovendien leidt weglekkend koudemiddel op den duur tot oververhitting van de compressor. Wij zien in de praktijk vaak dat airco’s defect raken door een te laag niveau van het koudemiddel als gevolg van lekkage.

Aircoservice bij Autobedrijf André Snippe?

Aircoservice is een vak apart. Veel garages besteden bij een onderhoudsbeurt aan uw auto niet of nauwelijks aandacht voor de airco in uw auto. Daardoor loopt u risico op hoge kosten. Wilt u deze voorkomen? Laat uw airco dan consequent onderhouden door een specialist. De monteurs bij Autobedrijf André Snippe zijn speciaal opgeleid tot aircospecialist en weten als geen ander hoe ze het aircosysteem in uw auto in topconditie kunnen houden. Naast airco-onderhoud kunt u bij Autobedrijf André Snippe ook vakkundig uw airco laten vullen of bijvullen, vacumeren of reinigen. Vraag voor een maatwerk opgave van aircoservice-kosten gerust een vrijblijvende offerte aan!

Zelf mijn airco vullen?

Het bijvullen van uw airco gebeurt met behulp van een speciale machine. Het is helaas niet mogelijk om dit zelf te doen. Voor de prijs hoeft u het ook niet te laten!